KOFFIE PRAÖTJE
april 2012

Redactie: Hendrika Dijkman / Gerry Nijhof
Productie: Jannie Dinkelman
Sluitingsdatum kopij juni-nummer: 15 mei 2012

Van het bestuur
Afscheid van Joke Klein Geltink
Op de jaarvergadering van 8 februari heeft het bestuur afscheid genomen van onze duizendpoot, coördinator vrijwilligers, Joke Klein Geltink. Zij heeft zeven jaar zitting in het bestuur gehad en wist met haar vele kwaliteiten alles altijd in goede banen te leiden. Zij had er altijd veel plezier in om de koffieschenkschema's in elkaar te puzzelen. Of nog even een laatste mailtje: denk hier of daar aan! Joke was altijd heel betrokken en zat er als een moederkloek bovenop, voordat er iets dreigde mis te gaan. In het begin had zij twee dromen die inmiddels zijn gerealiseerd. De ene was om Kasaovend te vieren (2005 voor de 1e keer) en dat is nog steeds een succes en een goede gewoonte. De andere was het herinneringsboek van alle mensen die hier gewoond hebben en die verhuisd of overleden zijn. Toen zij met het boek in 2006 begon waren er al een aantal overleden, dus overal foto's vandaan gehaald om het toch maar compleet te krijgen. Dit initiatief zal navolging krijgen. Joke bedankt voor alles!

Kunstroute met Pasen
Ook dit jaar doet de Woonplus mee aan de kunstroute op 7, 8 en 9 april.
Rita Asselman, secretaris

Afscheid
Na zeven jaar heb ik afscheid genomen van het bestuur van S.V.W.B., goede jaren met vele leuke momenten en vaak tevreden gezichten! Nu is het tijd om het stokje door te geven. Lidie Dijkstra neemt mijn taak over als coördinator vrijwilligers. Voor haar is bijna alles nieuw en dan is het best een klus. Maar met een beetje goede wil van alle kanten zal dat zeker lukken.
Ik wens Lidie succes in het bestuur en bij het organiseren van veel activiteiten. En alle vrijwilligers: DANK JE WEL voor de prettige samenwerking en jullie inzet op allerlei gebied!!!!! Bewoners, jullie wens ik nog veel woongenot, en plezier met de geboden activiteiten. Het ga u allen goed!
Joke Klein Geltink – Groot Bronsvoort

Van de bewoners
Het etentje van 3 februari was weer bijzonder lekker. Hartelijk dank daarvoor.
De film "De barre tocht" die wij 2 februari zagen, was kort daarvoor op de televisie. Toch was het fijn hem nog een keer te zien. Op 4 februari was er weer het koffiekoor, dus een druk weekje.
Op 1 maart was er de film "De speech van de koning", een film die alweer erg aansloeg.
Op 7 maart was er een reisje, georganiseerd door de Zonnebloem, naar het Kröller Muller museum. Ondanks wat minder weer een prachtige excursie, met een fijne lunch.
Diny Stempher is gelukkig weer op honk. Hanna Hassink moet ons helaas verlaten, het was toch te zwaar voor haar om zelfstandig te wonen. Zij is in het Sint Joseph en was heel blij met ons kaartje.
Op 6 maart is de jeu de boules baan weer in gebruik genomen. Bij de donderdagmiddagclub komen we nog twee spelers tekort. Wie o wie?
De bejaardengym is twee keer zo duur geworden, omdat de subsidie is ingetrokken. En het is toch echt gezonder dan stilzitten en ziek worden. Dat kost meer. De mat in de galerij bevalt heel goed, tijdens de koude - en regenperiode hebben we nergens last van gehad. Ik ben vast wel iets vergeten op te schrijven over ons roerige bestaan in de Woonplus, maar door langdurige ziekte mis ik wel eens iets, maar Bram is een goede raadgever.
Evenals Arie Ribbers hebben wij ook door de glasvezel last van "de demping". Maar het is voorjaar en dan zien we alles zonniger en lachen we om onze problemen.
Thea de Wolf

Wisselexpositie
Mijn naam is Riet Karstel. Ik ben 76 jaar en woon samen met mijn man in Laren. Ik ben geboren in Rotterdam, maar woon al 40 jaar in Gelderland. Ongeveer 15 jaar geleden ben ik begonnen met schilderen en heb ik ook lessen gevolgd en nu ook nog. Het liefst schilder ik bloemen in vrolijke kleuren, maar ook wel winterlandschappen en zonsondergangen. Het is maar net wat me aanspreekt.
Riet zal tijdens de kunstroute met Pasen samen exposeren met Hanneke Rappel en Lineke Bosch.
Hanneke doet aan patchwork, lapjes snijden of knippen en die in een patroon leggen, en aan elkaar naaien. Quilten is het doorrijgen met kleine steken van boven naar beneden.
Lineke heeft zij zich met name ontwikkeld in de kunst van boetseren. Vooral het raku stoken van haar werk maakt haar beelden interessant. Haar bronnen van inspiratie zijn: mensen, dieren, bomen en het kijken naar kunst plus een flinke dosis fantasie.
Barbara de Graaf

De Stamtafel
Op 4, 11 en 25 april en 2, 9, 23 en 30 mei staan de spelletjes weer klaar.
Rikie Klein Nulent, coördinator, tel. 44 16 43

Koersbal
In de Wingerd, op vrijdag 13 en 27 april en 11 en 25 mei van 14.00 tot 16.00 uur.
Barthold Arendsen Raedt, coördinator tel. 44 12 64

Biljartclub "Het Station"
Iedere maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag wordt er fanatiek gespeeld.
Gerrit Haijtink, coördinator tel. 44 12 78

Filmhuis Barchem
Op donderdag 5 april en 3 mei wordt er weer een film vertoond.
Thea Kramer, coördinator, tel. 44 24 11

Seniorensoos Barchem
Op 18 april met de heer Van Holt in het Onderschoer en 16 mei reisje.
Jo Nijenhuis, voorzitter, tel. 441 418


Wist u dat ……………………………… ???????

……… oud papier op maandag 2 april en maandag 7 mei weer wordt opgehaald?
……… het koffiekoor weer komt zingen op 28 april a.s.?


Stichting Vrienden Woonplus Barchem
Stichting Vrienden Woonplus Barchem