KOFFIE PRAÖTJE
april 2011

Redactie: Hendrika Dijkman / Gerrie Nijhof
Productie: Jannie Dinkelman
Sluitingsdatum kopij decembernummer: 15 mei 2011

Van het bestuur
Afscheid
Bennie Essink:
Op de jaarvergadering van 2 februari 2011 heeft het bestuur afscheid genomen van voorzitter Bennie Essink. Hij is het laatste bestuurslid van het eerste uur. Al sinds het oprichten van de stuurgroep in 1996 maakte hij deel uit van het bestuur. Destijds was hij voorzitter van Contact en er moest een Barchemer  voorzitter worden van Stichting Vrienden van de Woonplus Barchem. (in 2002) Dus was het niet meer dan logisch dat hij dat zou worden. Bennie, een bekwaam en diplomatiek voorzitter, waar je altijd voor goede raad terecht kon. Ook in conflicten was hij de aangewezen persoon die met tact alles weer in goede banen wist te leiden. Hij was niet te beroerd om vele malen op pad te gaan om iets voor elkaar te krijgen, externe vergaderingen te bezoeken of een nieuw bestuurslid te vragen.
Hij heeft ons beloofd de geschiedenis op papier te zetten en als er  vragen zijn  kunnen we bij hem terecht. Bedankt voor alles.
In de persoon van Herman Morsink hebben we gelukkig ook weer een nieuw bestuurslid gevonden. Hij is  bereid de ontstane vacante functie van voorzitter te vervullen. Als bestuur wensen wij hem dan ook veel succes.
Rita Asselman, secretaris
Wisselexpositie
Deze keer drie maanden achtereen, dit in verband met het in gebreke blijven van de vorige exposant. 
Alie Norde-Oortgiesen
uit Vorden exposeert samen met twee andere dames Oortgiesen.  Ali is in 1996 begonnen met aquarelleren. Ze had les bij Toos Reynders in Lochem. Na zelfstudie heeft ze ook enkele acrylschilderijen op doek gezet.
Cily Oortgiesen-Zwart
heeft na 33 jaar in 2007 de kwast weer ter hand genomen, zij is nog zoekende. Toch komen er al mooie werkstukken uit haar hand. Misschien is het net als fietsen, je verleert het nooit.
Ans van Til-Oortgiesen
is in schilderjaren de jongste schilderes, zij begon pas in 2008. Na  een workshop is ze enthousiast geraakt. Ze doet  aan zelfstudie en heeft alleen nog maar met acrylverf gewerkt, maar is ook in andere materialen geďnteresseerd. Zoals u al heeft kunnen zien, zijn het stuk voor stuk weer kunstwerken.
Gerry Nijhof
Van de bewoners
Bennie Essink heeft zijn bestuursfunctie als voorzitter neergelegd. Wij bedanken hem vanaf dit bericht voor zijn vele en zorgvuldig uitgevoerde vrijwilligerswerk. Hij is opgevolgd door Herman  Morsink. 
De wisselexpositie van natuurfoto’s van Peter Hummelink is door omstandigheden niet doorgegaan. In plaats daarvan hangen er nu schilderijen gemaakt door drie dames.
In het filmhuis werden de afgelopen maanden twee films getoond. Eén ging over een nare advocaat die na een ernstige ziekte veranderde van karakter en een aandoenlijke film van twee honden en een kat die half Amerika doorwandelden om weer bij hun oude baasjes te kunnen komen.
Er zijn nieuwe boeken in de boekenkast, waaronder een groot aantal met grote letters.
De biljartclub lijkt mij heel gezellig, zij krijgen nu ook een eigen uitje.
De jeu de boules club is weer begonnen op 1 maart en al koukleumend hebben we gezellig geoefend.
In de Stentor werd het bejaardenhuis in Voorst bestempeld als een reptielenhuis. Kun je van de Woonplus niet zeggen. Hier kun je: biljarten, koersballen, spelletjes doen, koffie drinken, film kijken, boeken en tijdschriften lezen , zingen in het koffiekoor en last but not least kijken naar de artistieke bloemstukken van Gerrie Braakhekke.
Leuk was het om met z’n allen naar de opening van de verbouwde Attent te gaan op 2 maart. Dankzij Nel Tuin gaven wij een mooie zelfgemaakte kaart en een cheque. Het is een mooie winkel geworden. Succes gewenst Frank!
Thea de Wolf. 
Kunstroute
Tijdens de Paasdagen is er weer een kunstroute in Lochem en omstreken.
Voor het Station is dit jaar de keuze gevallen op de schilderes Ingrid Zonneveld. Haar schilderijen zijn van grote klasse en zullen de bezoeker zeker boeien door verscheidenheid. Prachtige zeegezichten, portretten en bomen. Ingrid heeft  een gezichtsvermogen van ongeveer 12 procent. Ondanks of juist dankzij deze handicap getuigen  de schilderijen van een zeer groot inlevingsvermogen en een heel goed oog voor het uiteindelijke geheel. Een absolute topper voor dit jaar in het Station. Zij zal er waarschijnlijk alle drie dagen bij zijn.
Barbara de Graaff
Jeugdorkest Cresendo
Op woensdag 25 mei zal het Jeugdorkest om 19.00 uur optreden in het Atrium van de Woonplus. De grote belangstelling van vorig jaar heeft ervoor gezorgd dat er besloten is opnieuw een klein optreden te verzorgen en we hopen dat het net zo succesvol zal verlopen.
Rita Asselman, secretaris
De Stamtafel
Op 6, 13, en 27 april en 4, 11, en 25 mei staan de spelletjes weer klaar.
Rikie Klein Nulent, coördinator, tel. 441 643
Seniorensoos Barchem
Op 20 april een  verrassingsmiddag in “In de Groene Jager” en 18 mei reisje.
Jo Nijenhuis,  voorzitter tel. 441418
Koersbal
In de Wingerd, op vrijdag
1, 15 en 29 april en 13 en 27 mei van 14.00 tot 16.00 uur.
Barthold Arendsen Raedt, coördinator tel. 441 264
Filmhuis Barchem
De filmavond is op 7 april  en 5 mei.
Thea Kramer, coördinator, tel. 442 411
Biljartclub “Het Station”
Iedere maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag wordt er fanatiek gespeeld.
Gerrit Haijtink, coördinator tel. 441 278.
Jeu de Boules
De Barchemse Boule Baan is begonnen aan een nieuw seizoen. De laddercompetitie is van start gegaan. Op dinsdag- en donderdagmiddag komen de deelnemers bij elkaar om dan mét en tegen elkaar te spelen. Belangstellenden zijn natuurlijk van harte welkom om een kijkje te nemen. Natuurlijk kan men ook op andere tijden gezellig een balletje gooien, info bij 
Riki Wanschers: (0573) 441494.
Wist u dat ……………………………… ???????
……… oud papier op maandag 4 april en  9 mei  weer wordt opgehaald?
graag vóór 12 uur bij uw eigen deur zetten

……… het koffiekoor weer komt zingen in plaats van 30 april op  7 mei a.s.?
FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
Stichting Vrienden Woonplus Barchem
Stichting Vrienden Woonplus Barchem