KOFFIE PRAÖTJE
december 2012

Redactie: Hendrika Dijkman / Gerry Nijhof
Productie: Jannie Dinkelman
Sluitingsdatum kopij februari-nummer 2013: 15 januari 2013

Van het bestuur
Er is het afgelopen jaar heel wat te doen geweest in “het Station”. We hadden vertrekkende en nieuwe bewoners: Hanna Hassink, Toos Oudenampsen en Wijnand Rossel (een van de eerste bewoners) zijn vertrokken naar diverse tehuizen in Lochem. Gerrie Harmelink-Goorman en Gerda en Eppie Teunissen zijn neergestreken in de Woonplus en voor de woning van Wijnand wordt nog een nieuwe bewoner gezocht.
De fietstocht van de vrijwilligers op donderdagmiddag 27 september is niet doorgegaan vanwege het slechte weer.   Het is de bedoeling dit in het voorjaar 2013 met elkaar uit te voeren.
De filmavond op 1 november was de laatste van dit jaar. Deze keer een film van Hanneke en Gerrit Waarlo die op hun reis in Kenia een prachtige documentaire hebben gemaakt en waar wij getuige van mochten zijn. Deze avond was  met 25 personen  een top avond.
Op 1 december zal het koffiekoor voor de laatste keer in 2012  komen zingen. Het koffiekoor is een week verschoven naar begin december. We zingen liedjes in de sfeer van Sinterklaas.
Sinterklaasavond
Met Sinterklaas hebben we weer een afspraak kunnen maken dat een van zijn
pietermannen naar de Borculoseweg 4L komt op donderdagavond 6 december met een gevulde zak cadeautjes. Samen met de Zonnebloem zal hier weer een gezellige avond gehouden worden met voor menigeen een gedicht en een pakje. Hopelijk zit er voor elke bewoner weer iets van zijn of haar gading bij.
Op vrijdag 21 december van 16.00 tot ca. 18.30 uur zal Kasoavend gevierd worden in de Wingerd, samen met de bewoners en andere belangstellende ouderen uit Barchem. Met een verhaal en “pannekooke met spek en wost” willen we u lekker verwennen. U dient zich wel op te geven (tot 18 december) op de lijst in de koffiekamer of bellen met Linie Esselink tel. 0573-441330
Niejjoarsborrel
Het is nog vroeg, maar het bestuur wenst iedereen fijne kerstdagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar.  De Niejjoarsborrel  zal op woensdag 9 januari 2012 gehouden worden voor alle senioren uit Barchem. Dit is een informele avond waar ook vrijwilligers welkom zijn en dit keer hebben we het duo de “Bendics” uitgenodigd om de avond op te luisteren. Om 19.00 uur staat de koffie klaar.
Rita Asselman, secretaris

Van de bewoners
Nu de tuin bij de Barchkerk zo mooi is, denk ik vaak aan Jonkheer Jacob van Eijck, die rond 1590 geboren werd. Hij was blind en was "beiermeester" van de Dom in Utrecht. Tevens was hij organist van de Domkerk en voor bijverdienste speelde hij bij het uitgaan van de kerk op het tuinpad blokfluit. Hij was daar beroemd om. De stukken die hij speelde waren psalmen of volksliedjes en daar maakte hij variaties op, die steeds virtuozer werden en vlugger gespeeld moesten worden. Zijn salaris was 400 gulden, later 500, plus 80 gulden voor het bespelen van het carillon en 20 gulden voor het spelen in het tuinpad op de blokfluit, alles bij elkaar 600 gulden per jaar. Hij stierf in 1657. Ik heb altijd met veel plezier met gevorderde leerlingen zijn muziek gespeeld.
Er zijn drie mensen van de Woonplus lid van de biljartclub, waarvan één vrouw die voor veel dingen de "klos" is. Er zijn ongeveer 30 leden en behalve 's morgens extra oefenen, is het 's middags een gezellige vrolijke boel met een hapje en een drankje. Ze hebben hun eigen competitie met een beker en 1 x per jaar een uitje. Wie 's ochtends speelt wordt door de koffiedames gezellig bediend.
We zagen in oktober een film over primitieve zoutwinning in Mongolië. Er waren weinig bezoekers. In november was er een film van de familie Waarlo uit Barchem, die een reis door Afrika hadden gemaakt. Schitterend mooi. Dit keer was de koffiekamer propvol. Afgesproken is nu om eens in de 2 ŕ 3 maanden een film te vertonen.
Ik kijk uit naar de Sinterklaasavond op 6 december. U ook?
Thea de Wolf

Wisselexpositie van Hanneke Rappel
Zij schreef: Patchwork en quilten is al wel 10 jaar iets wat ik het liefste iedere dag doe.
Het is begonnen met een deken voor onze kleindochter en steeds verder gegaan. Ik maak nu ook graag wandkleden en één er van is deze week klaar gekomen. Die zal ook in het Station hangen. Maar ook kleine projecten vind ik leuk om te doen.

De Stamtafel
De spelletjes zijn weer op woensdag 5 en 12 (bingo) december en 2, 9, 23 en 30 januari van 14.00 to 16.00 uur.
Rikie Klein Nulent, coördinator, tel. 44 16 43

Koersbal
In de Wingerd, op vrijdag 7 december, 4 en 18 januari tussen 14.00 en 16.00 uur.
Barthold Arendsen Raedt, coördinator tel. 44 12 64

Biljartclub "Het Station"
Iedere maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag.
Gerrit Haijtink, coördinator tel. 44 12 78

Seniorensoos Barchem
Op 19 december kerstviering en 16 januari bingo in 't Onderschoer.
Jo Nijenhuis, voorzitter, tel. 441 418

Jeu de Boules
Op dinsdag- en donderdagmiddag komen twee keer acht deelnemers bij elkaar volgens het rooster van de laddercompetitie.
Margreet Arendsen Raedt, coördinator, tel. 441 264

Wist u dat ……………………………… ???????
……… oud papier op maandag 3 december en maandag 7 januari weer wordt opgehaald?
……… het koffiekoor weer zingt op 1 december en 26 januari?
……… het WMO-loket Hanzeweg 8 (vanaf 18 december) Lochem geopend is op werkdagen van 8.00 tot 12.30 uur telefoonnummer 0573 289222

Prettige Kerstdagen en een Voorspoedig 2013


Stichting Vrienden Woonplus Barchem
Stichting Vrienden Woonplus Barchem