KOFFIE PRAÖTJE
februari 2012

Redactie: Hendrika Dijkman / Gerry Nijhof
Productie: Jannie Dinkelman
Sluitingsdatum kopij april-nummer: 15 maart 2012

Van het bestuur
Sinterklaas
Op 7 december werd er in de koffiekamer pakjesavond gehouden. Al zingend werd Piet door de bewoners binnengehaald. Gelukkig was er nog een piet achtergebleven om de vrijwilligers van de Zonnebloem te assisteren de pakjes uit te delen. Rijmende en ongerijmde versjes werden voorgelezen. Uit de pakjes kwamen o.a. geurtjes, lekkernijen en bloembollen. Als één grote familie zaten wij in de kring te genieten van grappen, verrassingen en traktatie. Piet vond het maar wat gezellig bij de bewoners en had nog geen haast naar Spanje. Het werd weer een heerlijk avondje waarbij niemand met lege handen naar huis ging.

Kasaovend
Op dinsdagavond 20 december werden de gasten bij binnenkomst in "de Wingerd" onthaald op een glaasje glühwein of warme kruidige appelsap naar believen. Op deze sfeervolle locatie met bewoners, ouderen uit Barchem en vrijwilligers, opende voorzitter Herman Morsink de avond onder het genot van een kopje koffie of thee. Na het zingen van wat kerstliederen kregen we overheerlijke pannenkoeken met worst, spek en naturel gebakken door Herman Nijenhuis. Na het lezen van een kerstverhaal werd er nog gezongen en nagepraat met een glaasje op deze gezellige avond.

Niejjaorsvisite
Op woensdag 4 januari werd onder het genot van koffie met niejjaorsrullekes, gebakken door Johanna en Gerrit Haijtink, de hele recreatieruimte gevuld met bewoners en vrijwilligers. Door Joke Klein Geltink werd deze avond, voor het laatst in de hoedanigheid als coördinator, een prachtig smeuïg verhaal voorgelezen in het dialect.

Viverion
Viverion is het jaar goed begonnen: De bovengalerij met verraderlijk gladde vloer is begin januari voorzien van een anti-slip mat. Hopelijk zal dit afdoende blijken.
Rita Asselman, secretaris

Stichting Ouderenwerk Lochem
Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) gaat van de Walderstraat naar de Garve met ingang van 1 februari a.s. De ouderenadviseur is bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 en 12.00 uur voor al uw vragen over Wonen, Zorg, Welzijn, Vervoer, Financiën, Mantelzorg, Dementie en het meldpunt ACSI (helpt ouderen zelfstandiger te leven en iets te doen aan eenzaamheid).
Telefoonnummer SOL: 0573-297000 .

Van de bewoners
De toespraak van onze voorzitter Herman Morsink over de crisissen die wij hebben meegemaakt, heeft een diepe indruk bij mij achtergelaten. Voor de oudsten onder ons was de crisis van 1930 tot 1940 de ergste. De bittere armoede van die tijd werd ook nog eens gevolgd door 5 jaar oorlog.
Als hongerkind uit Amsterdam werd ik op de fiets gebracht naar Emmercompascum en later naar Coevorden. Een leerzame tijd. De gastgezinnen, die het zelf ook niet breed hadden, namen de kinderen wel op. Maar, bedacht ik later, ieder van ons heeft natuurlijk ook z'n eigen crisis, waar we niet altijd mee te koop lopen. Gelukkig hebben we in de Woonplus elkaar, voor wat extra aandacht.
Diny Stempher is voor revalidatie na een gebroken heup in Sutfene. Zij moet tot half februari blijven. Toos Oudenampsen gaat ons verlaten. Zij heeft een plaatsje op de Hoge Weide gevonden.
Sinterklaasavond was weer gezellig met mooie kado's, surprises en gedichten en een leuke Piet. Sint kan niet alles weten, maar soms vind ik het sneu als iemand een wat minder geslaagd kadootje krijgt.
Op kasaovond waren de pannenkoeken weer van ouds lekker, evenals de drankjes, met veel gezelligheid en een erg grappig multi culti verhaal van Herman Morsink.
Op 4 januari was er nieuwjaarsvisite in de biljartruimte. Hoewel er niet veel mensen van buiten waren, hadden we een gezellige avond.
Joke Klein Geltink maakte bekend dat zij stopt al coördinatrice. Wij zullen haar markante persoonlijkheid missen. Zij wordt opgevolgd door Lidie Dijkstra. En nu kijken we al weer uit naar het etentje van 3 februari.
Thea de Wolf

Wisselexpositie
Reina van Oort-Husen uit Ruurlo exposeert schilderijen. Door haar opleiding voor kleuterleidster kwam Reina in aanraking met creativiteit, in dit geval schilderen. Door de tijden heen heeft zij daar altijd belangstelling voor gehouden. Nadat zij in Barchem kwam wonen in 1988 heeft zij het penseel zelf ter hand genomen. Van aquarel tot acryl en olie- verf, van leermeester naar leermeester, heeft zij zich een eigen stijl aangemeten. Uiteindelijk blijkt de impressionistische stijl het meest bij haar te passen. Haar creaties zullen de komende twee maanden de wanden van het Station sieren.
Barbara de Graaf

De Stamtafel
Op 1, 8, 22 en 29 februari en 7, 14 en 28 maart staan de spelletjes weer klaar.
Rikie Klein Nulent, coördinator, tel. 44 16 43

Koersbal
In de Wingerd, op vrijdag 3 en 17 februari en 2, 16 en 30 maart van 14.00 tot 16.00 uur.
Barthold Arendsen Raedt, coördinator tel. 44 12 64

Biljartclub "Het Station"
Iedere maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag wordt er fanatiek gespeeld.
Gerrit Haijtink, coördinator tel. 44 12 78

Filmhuis Barchem
Op 2 februari en 1 maart wordt er weer een film vertoond.
Thea Kramer, coördinator, tel. 44 24 11

Seniorensoos Barchem
Op 15 februari met Karel??? in het Onderschoer en 21 maart met de Zonnebloem in het Onderschoer.
Jo Nijenhuis, voorzitter, tel. 441 418

Jeu de Boules
Vanaf dinsdag 6 maart en donderdag 8 maart a.s. wordt er wekelijks in twee groepen op de jeu de boulesbaan gespeeld.
Ter voorbereiding op het nieuwe speelrooster is er een deelnemersbijeenkomst op donderdagavond 1 maart, 20 uur, in de koffiekamer van De Woonplus. Deelnemers en belang-stellenden zijn hierbij hartelijk uitgenodigd.
De agenda wordt 15 februari verzonden. Agenda gemist? Bel 441 264 of mail naar momobarchem@planet.nl en vraag erom aan Margreet Arendsen Raedt, secretaris BBB commissie.
Margreet Arendsen Raedt, coördinator, tel. 441 264


Wist u dat ……………………………… ???????

……… oud papier op maandag 6 februari en maandag 5 maart weer wordt opgehaald?
……… het koffiekoor weer komt zingen op 25 februari en 31 maart a.s.?


Stichting Vrienden Woonplus Barchem
Stichting Vrienden Woonplus Barchem