KOFFIE PRAÖTJE
februari 2013

Redactie: Hendrika Dijkman / Gerry Nijhof
Productie: Jannie Dinkelman
Sluitingsdatum kopij april-nummer 2013: 15 maart 2013

Van het bestuur
Sinterklaas – Op 6 december werd zwarte Piet per skelter (door jongeheer Ilbrink) afgeleverd bij de koffiekamer waar de bewoners al zingend zaten te wachten op zijn komst. Samen met twee vrijwilligers van de Zonnebloem werd weer pakjesavond gehouden waarbij Frederieke Jansen haar maatschappelijke stage liep. Onder het genot van chocolademelk en warme banketletter werden de rijmelarijen voorgelezen en de cadeautjes uitgepakt. Piet had dit jaar extra zijn best gedaan en had foto's bij zich om de bewoners te laten raden waar hij overal geweest was. Het werd een heerlijk avondje waarbij niemand met lege handen naar huis ging.
Kasoavend – Op vrijdag 21 december kwamen de gasten onder orgelspel van de heer Geert Bouwmeester binnen in "de Wingerd", waar zij onthaald werden op een glaasje glühwein of warme kruidige appelsap naar believen. Op deze sfeervolle locatie met bewoners, ouderen uit Barchem en vrijwilligers, opende voorzitter Herman Morsink de avond. Nadat Geert Bouwmeester enkele kerstliederen op het orgel had gespeeld kregen we overheerlijke pannenkoeken met worst, spek en naturel gebakken door Herman Nijenhuis. Na het lezen van een kerstverhaal door Lidie Dijkstra werd er nog gezongen en nagepraat onder het genot van een drankje.
Op oudejaarsdag lieten de bewoners zich de oliebollen goed smaken.
Het nieuwe jaar hebben we ingeluid met de Niejjoarsvisite op woensdag 9 januari. De mannen van het duo "de Bendics" waren al flink op dreef toen de gasten binnen kwamen. Ieder liet zich de niejjoarsrullekes, gebakken door Johanna en Gerrit Haijtink, al dan niet gevuld met slagroom, goed smaken. De hele recreatieruimte was gevuld met bewoners en vrijwilligers. Hier werd afscheid genomen van Thea Kramer die de afgelopen 2 jaar het filmhuis en de bibliotheek verzorgde. Thea, nogmaals dank voor je inzet. Het is altijd weer tijdrovend een mooie film uit te zoeken die iedereen kan waarderen.
Op de valreep van het nieuwe jaar hebben we nog een nieuwe bewoner mogen begroeten. Mevr. Van Zijl heeft woning 4W betrokken, nadat dhr. van Dijk naar Borculo is vertrokken. Wij wensen haar een aangenaam verblijf in "het Station".
Rita Asselman, secretaris

Van de bewoners
Allemaal een goed jaar gewenst.
Allereerst heten wij mevrouw Hennie van Zijl welkom in de Woonplus. Wij hopen dat zij een prettige tijd zal hebben in haar nieuwe woning.
Donderdag 7 december hebben we ouderwets sinterklaas gevierd. Sommige mensen hadden die avond nog andere verplichtingen, zodat ze na het uitpakken vlug moesten weghollen. Toch fijn dat ze eerst even bij ons zaten.
Vrijdag 21 december hadden we Kasaovond in de Wingerd. Herman Nijenhuis had de pannenkoeken weer lekker gebakken en het glaasje erbij zorgde ook voor een goede stemming. Lidie Dijkstra vertelde een mooi verhaal en na het zingen van kerstliedjes, gingen wij vrolijk en voldaan huiswaarts.
Woensdag 9 januari was de nieuwjaarsreceptie in de aula. Het biljart was verschoven en zo hadden we de beschikking over een klein theatertje. Het duo "Bendics" bracht met gitaar en accordeon populaire liedjes ten gehore.
Thea Kramer stopt met het vertonen van films. Vanaf deze plaats willen wij haar bedanken voor haar inzet. Donderdag 7 februari is er een filmavond over oud Barchemers.
Het credo van huisvrouwen van nu is: eerst denken dan doen. Wij zijn nu opgezadeld met ondergrondse containers, waar we geen behoefte aan hadden en waarover geen voorlichting is gegeven door Viverion, gemeente of Berkelmilieu. Viverion hebben wij hierop gewezen en zij zullen er over vergaderen. Mensen van 80 en 90 plus kun je niet verplichten met hun plastic naar de Schoolstraat te lopen. Vanaf 2 januari heb ik aan de telefoon gehangen bij de gemeente en Berkelmilieu en alles schriftelijk bevestigd. Het eerste resultaat is binnen, er is nu een grijze container met oranje deksel op onze naam, waar iedereen zijn plastic in kwijt kan.
Het was te moeilijk om deze op naam van 't Station nummer 4 te plaatsen. Noot van de mevrouw van Berkelmilieu: als hij vol is zet u het er maar naast. Deze soap wordt vervolgd.
Ook het bestuur van de Stichting Vrienden van de Woonplus is in overleg met diverse overheden over de gang van zaken betreffende het ophalen en verwijderen van het afval.
Thea de Wolf

Wisselexpositie Ateliergroep Woodbrooke
Deze schildersgroep bestaat uit negen enthousiaste dames die, sinds de zomer van 2010, iedere week een middag schilderen in het atelier van het Woodbrooke Hotel in Barchem. Allen zijn "geschoolde" amateurs, met verschillende achtergronden en ervaringen. Zo nu en dan vragen zij een expert voor een paar gastlessen om nieuwe technieken aan te leren, zoals: werken met acrylverf en krijt, met oost-indische inkt en aquarelverf, collages, gemengde technieken. Ook grafisch werk wordt beoefend. Voor de Kunstroute 2012 schilderden ze "Kunst van het Koken". Zij exposeerden hiermee in de kapel op de Kaleberg in Barchem. De schildersgroep bestaat uit: Carla v.d. Elskamp, Anneke Klerks, Froukje Nijenhuis, Coosje de Groot, Rieky Lichtenberg, Geertje Visser, Ida Kers, Anke Mateman en Dini Willemsen.

De Stamtafel
De spelletjes zijn weer op woensdag 6, 13 en 27 februari en 6, 13 en 27 maart.
Rikie Klein Nulent, coördinator, tel. 44 16 43

Koersbal
In de Wingerd, op vrijdag 1 en 15 februari en 1, 15 en 29 maart tussen 14.00 en 16.00 uur.
Barthold Arendsen Raedt, coördinator tel. 44 12 64

Biljartclub "Het Station"
Iedere maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag.
Gerrit Haijtink, coördinator tel. 44 12 78

Filmhuis Barchem
Op 7 februari en 7 maart wordt er een film vertoond in de koffiekamer.

Seniorensoos Barchem
Op 20 februari Marattenband uit Hengelo (G) en 20 maart Zonnebloem in 't Onderschoer".
Jo Nijenhuis, voorzitter, tel. 441 418

Wist u dat ……………………………… ???????
……… oud papier op maandag 4 februari en maandag 4 maart weer wordt opgehaald?
……… het koffiekoor weer zingt op 23 februari en 30 maart?
……… het 15 maart pannenkoekendag is?
……… er op dindag- en donderdagmiddig jeu de boules is?Stichting Vrienden Woonplus Barchem
Stichting Vrienden Woonplus Barchem