Van het bestuur
Kunstroute tijdens de paasdagen
De exposanten, Gerrit en Bennie Mensink kunnen tevreden terugblikken op een geslaagde expositie tijdens de kunstroute Lochem. Zo’n 450 personen zijn bij “Het Station” over de drempel gestapt om de foto’s en schilderijen van hen te bewonderen. Bennie heeft in ieder geval één schilderij verkocht. Ook de kleindochter van Gerrit is al met het fotovirus besmet. Zij heeft een zwak voor roofvogels en daarvan waren een aantal mooie foto’s te zien.
Tijdens de paasdagen was dit jaar voor het eerst vanaf zaterdagmiddag de deur van ‘Het Station” open naar de expositieruimte. Het prachtige weer  heeft veel mensen op de fiets gezet om in ieder geval een gedeelte van de route af te leggen.
Uitje bewoners en ouderen uit Barchem.
Het is weer de hoogste tijd iets te ondernemen, vinden wij van het bestuur. Dus zaterdag 30 mei vertrekken wij om één uur vanaf de Woonplus met Bello naar het Ruurlose buitengebied om bij pannenkoekhuis “de Heikamp” het spel Jeu de boules te spelen.
Bij aankomst drinken we eerst een kopje koffie of thee waarna, onder begeleiding van een deskundige, ons het spel zal worden bijgebracht, zodat we een leuke actieve spelmiddag hebben.
Na het spel zal een pannenkoek er ook wel ingaan. We zijn per slot van rekening niet voor niets bij “de Heikamp”. Daarna gaan we voldaan de thuisreis weer aanvangen.
Rita Asselman en Joke Klein Geltink
Vrijwilligersavond
Op 17 april was het weer de vrijwilligersavond met de bewoners. We werden ontvangen met koffie en thee en om half acht kwam de kok binnen met een heerlijk stamppotbuffet, met
alles erop en eraan. Het zag er heerlijk uit! We konden aanvallen en dat hebben we gedaan!
Verder op de avond kwam het koor “Efkes Anders” de boel opvrolijken met hun repertoire en we hebben fijn meegezongen. Het was een heel gezellige avond, die werd
afgesloten door Bennie Essink. Bij de uitgang was er voor iedereen nog een merci. (dank je wel) Met een voldaan gevoel gingen we allen weer naar huis.
Tiny van Helden

Van de bewoners.
Het etentje bij eetcafé  “Bargheem” heeft plaats gehad op vrijdagmiddag, 27 maart. Het was erg gezellig en lekker. We zaten aan een lange tafel en de grapjes gingen over en weer. Bedankt Viverion!
Op 17 april werd in het Atrium een buffet-avond gehouden voor de bewoners en vrijwilligers. Wij waren verhinderd, dus kan ik alleen vertellen dat iedereen het leuk gevonden heeft. Na afloop mochten wij nog stamppot andijvie meenemen, hetgeen de volgende dag goed smaakte.
Inmiddels hebben we veel trammelant met onze t.v., video-  en dvd-recorder gehad. Schuld van UPC, die de frequenties wijzigde en daarna onbekwaam personeel stuurde, zonder apparatuur, maar wel een rekening presenteerde. Via een journalist van de Stentor, die een goed stuk schreef, heeft UPC de familie de Wolf en de woonplus een bloemstuk bezorgd en de rekening van de electro-firma Wichers wordt vergoed. Weg boosheid!
We verheugen ons op 30 mei, dan gaan we met Bello naar de Heikamp in Ruurlo.
Thea de Wolf
Wisselexpositie
Na vele verschillende exposities in de afgelopen jaren willen we nu opnieuw tekeningen van Harry Ligtenbarg laten zien. Hij tekent met potlood in zwart/wit en alle tussenliggende grijstinten. De verdere toelichting kunt u nalezen in het “Koffiepraötje” van april 2006. Vooral leuk voor zijn moeder, Aaltje Ligtenbarg. Soms hoor je leuke reacties over de steeds wisselende kunst. Mensen, die aangeven dat ze na een bezoekje  even de recreatieruimte doorlopen om nog te genieten van de verschillende werkstukken. Leuk toch?
Mocht u nog ideeën hebben voor nieuwe exposanten in 2010 dan kunt u namen doorgeven aan Gerrit Mensink. (tel. 441414)
Gerrie Nijhof
De stamtafel
De bijeenkomsten zijn op de  volgende middagen van
3, 10, 17 en 24 juni. Op de slotmiddag zal er weer Bingo gespeeld worden waarmee u leuke prijsjes kunt winnen.
Annie Luesink, coördinator, tel. 441 213
Biljartclub “Het Station”
Biljarters spelen in de zomermaanden gewoon door. De prijswinnaars van de competitie 2009 zijn: 1. H. Klein Brinke, 2. J.A. Poesse, 3. G. Slotboom. In september begint de nieuwe competitie.
Herman Luesink, coördinator tel. 441 213.
Koersbal in De Wingerd
Op vrijdag 5 en 19 juni, 3 en 17 en 31 juli van
14.00 tot 16.00 uur.
Barthold Arendsen Raedt, coördinator, tel.441 264.
Filmhuis Barchem

Op donderdag 4 juni om 19.00 uur is de laatste filmavond voor de vakantie.
Gerard Reesink, coördinator, tel. 442 509
Tentoonstelling - Boekenmarkt
Barchem - NBvP, Vrouwen van Nu, afdeling Barchem, organiseert in samenwerking met de Werkgroep Vrienden
v/d Kerk een tentoonstelling en een boekenmarkt in de Hervormde kerk van Barchem, tijdens de Barchemse 4Daagse vanaf woensdag 1 juli t/m zondag 5 juli 2009.
U bent van harte welkom op woensdag 1 juli vanaf 14.30 uur en op de andere dagen vanaf 12.00 uur tot 16.30 uur.
Met deze tentoonstelling en de boekenmarkt willen wij, als “Vrouwen van Nu” laten zien, dat wij op een creatieve wijze in beweging zijn!
Dinie Luesink

Wist u dat ……………………………… ???????
……… het telefoonnummer Centrale Meldpost Vrijwilligershulp  254 444  is?
……… het telefoonnummer van Sensire,   0900 8856 dag en nacht bereikbaar is?
……… oud papier de eerste maandag van de maand wordt opgehaald, als u het op 8 juni en 6 juli
vóór 12 uur bij uw eigen deur zet?
……… het koffiekoor en de bejaardensoos na de zomervakantie worden hervat?

De ware optimist is er niet van overtuigd,
Dat alles goed zal gaan,
Maar is er wel van overtuigd,
Dat niet alles fout zal gaan.

De bloemetjes buitenzetten
Kan alleen maar van binnen uit
Stichting Vrienden Woonplus Barchem
Stichting Vrienden Woonplus Barchem