Stichting Vrienden Woonplus Barchem
Stichting Vrienden Woonplus Barchem
Opening Jeu de Boules baan Barchem
Eerste Barchems Jeu de Boules Kampioenschap
29 mei 2010
(meer foto's)

De wethouders Bussink en Heesen, de voorzitter van de Kerkenraad Gert Tessemaker en de voorzitter van Stichting Vrienden Woonplus Barchem (SVWB) Bennie Essink, openden zaterdag 29 mei de Jeu de Boules Baan in Barchem. Op een feestelijk versierd kerkplein sprak Wilma Heesen de wens uit dat de baan zal bijdragen aan de sociale samenhang. Berend Jan Bussink roemde de inzet van de vele vrijwilligers.

Een jeu de boules baan stond al een aantal jaren op het lijstje van SVWB, die voor haar bewoners graag een buitenactiviteit wenste. Daartoe was de medewerking van de Kerkenraad nodig en -uiteraard- financiŽle middelen.
Vereniging Contact Barchem (VCB) deed een aanvraag uit de pot ďsnelle maatregelenĒ van de gemeente Lochem, hetwelk werd gehonoreerd. Het plaatselijk grondverzetbedrijf Hoftijzer heeft medio april de baan voor een zeer schappelijke prijs aangelegd.
SVWB, VCB en de Kerkenraad staken daarna de koppen bij elkaar om te komen tot een gezellig Jeu-de-Boules plein. De plaatselijke tuinontwerpers Annelies Jimmink en Joke Klein Tiessink werden gevraagd om het kerkplein aan de zijde van de Ruurloseweg opnieuw in te richten en de dorpspomp daarbij te betrekken. Geheel kosteloos maakten de dames een mooi plan. Via hun kanalen konden de planten voor een aantrekkelijke prijs worden geleverd. Onder leiding van Annelies en met vereende krachten van de vrijwilligers van SVWB, de werkgroep Barchem-in-Bloei (onderdeel van VCB) en enkele kerkenraadsleden is -in slechts vier dagen- het plein omgetoverd tot een prima plek om te vertoeven. De Jeu de Boules baan is voor iedereen vrij toegankelijk.


Ook werd er zaterdag gespeeld om het eerste Barchemse Jeu de Boules Kampioenschap.
In groepen van twee personen werd er vanaf half elf gegooid. Na de officiŽle opening vond de finale plaats. De eerste kampioenen zijn Barthold Arendsen Raedt en Hendrik Weenink, die een mooie bokaal in ontvangst namen.

Na een gezellige, zonnige dag keerde men rond half vijf huiswaarts. Iedereen was het erover eens: jeu-de-boulen is zeker voor herhaling vatbaar.

Het openingstoernooi werd gesponsord door: Univť Verzekeringen, supermarkt Attent / minicamping Fleerhof
 
jdb kosters
jdb kosters 2
jdb opening
jdb in de zon
jdb check
jdb joke
jdb winnaars